Projecte Norma Civil
Departament de Justícia. Generalitat de Catalunya

pàgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Minibuscador

Amunt Següent

 

Versió en català

Versión en castellano

 

Un nou concepte de buscador

El 28 de febrer de 2002, el Projecte Norma Civil publica el seu Minibuscador. Es tracta d'un nou buscador de legislació i jurisprudència civil, molt senzill de fer anar i amb totes les prestacions del Buscador del Projecte Norma Civil.

A la vostra pròpia web

El Minibuscador consisteix en un codi que els autors i administradors de pàgines web poden incorporar a les mateixes d'una forma molt fàcil i ràpida. Per fer-ho només cal copiar a la pàgina que es vulgui el codi publicat pel Projecte Norma Civil. Així, els visitants de la vostra pàgina podran buscar legislació i jurisprudència com si ho fessin des de la web del Projecte Norma Civil.

Com funciona

Un cop instal·lat el codi, la pàgina apareixerà amb un buscador simplificat (Minibuscador). Els usuaris poden escriure-hi les paraules clau desitjades per fer la seva recerca i després clicar al botó de "buscar". Aleshores, el Minibuscador transmet la consulta realitzada al Buscador del Projecte Norma Civil i aquest fa la resta. El motor de recerca del Projecte generarà una pàgina de resultats com si la consulta s'hagués fet des de les pàgines del propi Projecte.

Sense cap cost

El Projecte Norma Civil posa a disposició de tots els usuaris d'Internet informació relativa al Dret que s'aplica a Catalunya i ho fa de forma totalment gratuïta gràcies al suport del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Com a eina integrada en aquest Projecte, el codi del Minibuscador  es pot utilitzar de forma gratuïta d'acord amb les condicions que s'estableixen en aquest document.

Què cal fer?

Afegir el buscador del Projecte Norma Civil a la seva web és molt senzill. No cal enregistrar-se enlloc ni donar-se d'alta. No cal tenir grans coneixements informàtics per activar-lo. El Projecte Norma Civil us proporciona unes línees de text que només haureu de copiar a la vostra pàgina tal com feu normalment quan voleu modificar-la. El Projecte ja ha activat el motor de recerca necessari perquè no hagueu de fer res més.

Condicions d'utilització

Pròpiament el Projecte Norma Civil no vol establir unes condicions d'utilització del Minibuscador  atès que es tracta d'un servei gratuït i que la seva utilització és absolutament lliure. A més, el Projecte Norma Civil no assumeix cap mena de responsabilitat per les conseqüències del seu funcionament. Tanmateix s'han de tenir en compte algunes observacions importants:

1. El Projecte Norma Civil no dóna cap garantia sobre el Minibuscador ni n'assegura la continuïtat en el futur. El Projecte Norma Civil podrà interrompre aquest servei en qualsevol moment sense necessitat d'avisar als seus usuaris.

2. L'equip del Projecte Norma Civil ha provat el codi del Minibuscador  en pàgines HTML amb resultat satisfactori. No s'ha provat en altres tipus de pàgines com ASP, PHP o similars.

3. S'ha de tenir cura que el codi que es copia és exactament el mateix que el Projecte publica. Quan copiem text d'una pàgina d'Internet, alguns navegadors l'alteren i substitueixen alguns caràcters ASCII per uns altres. Aquests errors afecten especialment als espais i als signes de puntuació. Aquests errors poden evitar-se tot verificant que els dos codis coincideixen.

4. Malauradament, el Projecte Norma Civil no pot resoldre qüestions tècniques sobre la implementació del codi en pàgines alienes. El codi es publica tal qual i els autors o administradors de pàgines web l'utilitzen sota la seva única responsabilitat.

5. El Projecte Norma Civil es reserva el dret de modificar o actualitzar el codi del Minibuscador  en qualsevol moment d'acord amb les seves necessitats informàtiques o l'evolució del mateix. Aquestes actualitzacions es publicaran a la pàgina del Projecte. Tret d'aquesta informació, el Projecte no proporcionarà més dades sobre les modificacions ni es compromet a avisar els usuaris del codi.

6. La utilització del codi del Minibuscador  no dóna dret a l'apropiació dels textos digitals del Projecte Norma Civil, incloent-hi la legislació, la jurisprudència i les pàgines d'índexs i recerca, ni cap dels elements gràfics o d'altre tipus que en formen part. Així mateix, el Projecte només cedeix el dret d'ús del codi i no els possibles drets de propietat intel·lectual al respecte, que es reserva el Projecte i les institucions que hi participen.

7. El Projecte Norma Civil es reserva el dret de modificar les condicions d'aquest servei en qualsevol moment sense necessitat de previ avís.

8. Els usuaris del codi del Minibuscador  s'obliguen a utilitzar-lo de forma diligent i correcta. Aquesta obligació comprèn la de no modificar el codi. Excepcionalment es podran fer meres adaptacions que es limitin a adequar el Minibuscador a l'aparença general de la pàgina en qüestió sense alterar-ne el funcionament ni l'estructura. Específicament, els usuaris del codi s'abstindran de modificar o complementar aquest codi amb l'objectiu de recopilar dades personals dels usuaris del Minibuscador de forma contrària a la legislació vigent.

9. L'usuari es compromet a no danyar els equips i sistemes informàtics del Projecte Norma Civil o de tercers, ni els continguts emmagatzemats als mateixos.

Codi del Minibuscador

El Codi que cal instal·lar perquè el Minibuscador funcioni és el següent:

Fet això, el següent buscador apareixerà a la vostra pàgina:


Si voleu podeu provar-lo des d'aquí mateix per veure com funciona. Proveu a escriure una paraula a la casella en blanc i cliqueu sobre "Buscar".

 

Projecte Norma Civil
09/03/2012

Contador de visitas a la página

Universitat de Girona ©Projecte Norma Civil
Institut de Dret Privat Europeu i Comparat

Universitat de Girona

Webmaster: Dr. Albert Ruda