Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Llei 18/2003

Anterior Amunt SegŘent

Article 10

Prestaciˇ econ˛mica de carÓcter universal per infant a cÓrrec

1. Les famÝlies que tenen a cÓrrec infants menors de tres anys, o infants menors de sis anys en els sup˛sits establerts per l'apartat 2, tenen dret a una prestaciˇ econ˛mica anual, de pagament ˙nic, que el Govern, per mitjÓ del departament competent en matŔria d'assistŔncia, serveis socials i polÝtiques familiars, atorga amb independŔncia dels ingressos familiars i d'acord amb les condicions i el procediment que s'estableixin per reglament.

2. En famÝlies nombroses, la prestaciˇ establerta per l'apartat 1 s'ha d'atorgar per tots els infants menors de sis anys de la famÝlia. L'adopciˇ i l'acolliment donen dret a la mateixa prestaciˇ econ˛mica.

3. Sˇn beneficiaris de la prestaciˇ econ˛mica per infant a cÓrrec el pare i la mare o, si escau, la persona que tingui a cÓrrec l'infant menor de tres o de sis anys, segons el cas.

4. El que estableixen els apartats 1, 2 i 3 s'aplica tambÚ en els sup˛sits d'adopciˇ o d'acolliment permanent o preadoptiu d'un menor o una menor, segons que correspongui, sempre a partir de la data de l'acta notarial o la sentŔncia de l'adopciˇ o l'acolliment.

5. En famÝlies monoparentals la prestaciˇ establerta per l'apartat 1 es pot incrementar i prorrogar en funciˇ dels ingressos, d'acord amb el que s'estableixi per reglament.Universitat de Girona ęProjecte Norma Civil
Institut de Dret Privat Europeu i Comparat

Universitat de Girona

Webmaster: Dr. Albert Ruda