Projecte Norma Civil
Departament de Justícia. Generalitat de Catalunya

pàgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Decret 139/2002

Anterior Amunt Següent

 


Article 16

Procediment de designació

1. Les parts poden designar de comú acord la persona mediadora. Si no ho fan, el Centre fa la designació.

2. El Centre procedirà a la designació per decisió de l’autoritat judicial o quan s’ha resolt provisionalment de manera favorable la sol·licitud de les parts d’acord amb l’article anterior. El Centre designa la persona mediadora del seu registre que correspongui correlativament segons l’ordre d’inscripció amb caràcter rotatori i ho notifica a les parts i també a la persona mediadora, i, si s’escau, a l’autoritat judicial, perquè s’iniciï el procés una vegada hagi transcorregut el termini de cinc dies hàbils que estableix l'apartat 5 d'aquest article. En l'àmbit de Barcelona, la designarà el director o directora del Centre, i a Girona, Lleida, Tarragona i les Terres de l'Ebre, les persones titulars de les corresponents delegacions.

3. En la designació s’ha d’especificar l’objecte de la mediació i si aquesta és total o parcial.

4. La persona mediador que havent estat designada no pugui ser localitzada per portar a terme una mediació, un cop se li hagi tramès la designació per correu certificat, perd el torn que li correspon i passa al final del Registre de persones mediadores.

5. La persona mediadora disposa del termini de cinc dies hàbils per acceptar la designació. Dins d’aquest interval pot declinar-la per les causes que expressa la Llei o ser recusada per una o ambdues parts.
 

 

Universitat de Girona ©Projecte Norma Civil
Institut de Dret Privat Europeu i Comparat

Universitat de Girona

Webmaster: Dr. Albert Ruda