Projecte Norma Civil
Departament de Justícia. Generalitat de Catalunya

pàgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Decret 139/2002

Anterior Amunt Següent

 


Article 4

Registres dels col·legis professionals

1. Els col·legis professionals duen el Registre de persones mediadores dins del seu àmbit i fan les inscripcions directament en el Registre general del Centre. Tant en els seus registres com en el Registre general del Centre han de seguir el mateix ordre. En el cas de discrepàncies en l’ordre o en qualssevol dels assentaments, preval el Registre general.

2. Els col·legis professionals reben les sol·licituds de les persones que volen ser declarades mediadores i resolen la declaració de capacitació i procedeixen a la inscripció en cas que sigui estimatòria. La resolució en tots els casos ha de ser motivada i susceptible de recurs administratiu o judicial, segons si l’òrgan que resol exhaureix o no la via administrativa d’acord amb la normativa de cada col·legi, i fent constar l’òrgan davant el qual cal interposar-lo.

3. Les resolucions de declaració de capacitació que adoptin els col·legis han de ser numerades i han de seguir l’ordre dels respectius expedients.

4. De la mateixa manera els col·legis professionals han de fer les inscripcions de les suspensions, baixes, modificacions i d’altres assentaments que es produeixin en el seu àmbit.
 

 

Universitat de Girona ©Projecte Norma Civil
Institut de Dret Privat Europeu i Comparat

Universitat de Girona

Webmaster: Dr. Albert Ruda