Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

 


Article 14

Registre censal

1. Les persones posse´dores de gossos i gats han de censar-los a l'ajuntament del municipi de residŔncia habitual dels animals dins el termini mÓxim de trenta dies, comptat a partir de la data de naixement o de l'adquisiciˇ de l'animal o del canvi de residŔncia. PrŔviament a la inscripciˇ en el cens, cal haver dut a terme la identificaciˇ de forma indeleble de l'animal.

2. Els ajuntaments han de disposar d'un registre censal de gossos i gats als efectes del que estableix l'apartat 1, en el qual han de constar les dades d'identificaciˇ veterinÓria de l'animal, les dades de la persona posse´dora i altres dades que s'estableixin per via reglamentÓria.

3. Les persones propietÓries o posse´dores de gossos i gats estan obligades a notificar a l'ajuntament en el qual estigui censat l'animal, en el termini d'un mes, qualsevol modificaciˇ de les dades que figurin en el cens, inclosa la mort de l'animal.

4. El Departament de Medi Ambient, de manera directa o mitjanšant encÓrrec de gestiˇ, porta un Registre General d'Animals de Companyia, en el qual s'han de recollir les dades del gossos i els gats registrats a Catalunya procedents dels censos dels ajuntaments.

5. Els gossos i els gats han de portar de manera permanent pels espais o les vies p˙bliques una placa identificativa o qualsevol altre mitjÓ adaptat al collar de l'animal en quŔ han de constar el nom de l'animal i les dades de la persona que en sigui posse´dora.
 

 

Universitat de Girona ęProjecte Norma Civil
Institut de Dret Privat Europeu i Comparat

Universitat de Girona

Webmaster: Dr. Albert Ruda