Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Decret Legislatiu 2/2008

Anterior Amunt SegŘent

Article 12

Responsabilitat de les persones posse´dores d'animals

12.1 La persona posse´dora d'un animal, sens perjudici de la responsabilitat subsidiÓria de la persona propietÓria, Ús responsable dels danys, els perjudicis i les molŔsties que ocasioni a les persones, a altres animals, a les coses, a les vies i espais p˙blics i al medi natural en general, d'acord amb el que estableix la legislaciˇ civil aplicable.

12.2 La persona posse´dora d'animals salvatges o d'animals de companyia ex˛tics la tinenša dels quals Ús permesa i que, per les seves caracterÝstiques, puguin causar danys a les persones, a altres animals, a les coses, a les vies i els espais p˙blics o al medi natural ha de mantenir-los en captivitat de manera que es garanteixin les mesures de seguretat necessÓries. AixÝ mateix, no pot exhibir-los ni passejar-los per les vies i els espais p˙blics i ha de tenir subscrita una p˛lissa d'asseguranša de responsabilitat civil.

12.3 La persona posse´dora d'animals estÓ obligada a evitar-ne la fugida, tant dels exemplars com de les seves cries.

12.4 Les persones que, en virtut d'una autoritzaciˇ excepcional del departament competent en matŔria de medi ambient, puguin capturar de la natura i de ser posse´dores d'exemplars pertanyents a una espŔcie de fauna salvatge aut˛ctona, ho sˇn en condiciˇ de dipositÓries. Aquests animals poden de ser tant confiscats com recuperats pel departament competent en matŔria de medi ambient i, si escau, alliberats, sense que la persona posse´dora no pugui reclamar cap mena de dret o d'indemnitzaciˇ. En cap cas aquests exemplars no poden de ser objecte de transacciˇ.