Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Decret 287/2003

Anterior Amunt SegŘent

 


Article 17

Desenvolupament per subsectors

(Desplegament de l'article 91 de la Llei 2/2002, de 14 de marš, d'urbanisme)

17.1  Per desenvolupar un sector per subsectors s'ha de presentar a trÓmit un avanš del Pla que abasti la totalitat del sector, juntament amb el planejament derivat referit a un subsector.

L'avanš del Pla i el planejament derivat s'han de configurar en documents i expedients separats. El contingut del planejament derivat referent al subsector s'ha d'ajustar al que estableix l'article 66 de la Llei.

L'avanš del Pla referit al sector ha de contenir una mem˛ria, un plÓnol d'informaciˇ, un plÓnol de proposta d'ordenaciˇ i un plÓnol justificatiu de l'emplašament de les xarxes viÓria i dels demÚs serveis, dels espais lliures i dels equipaments comunitaris.

La mem˛ria de l'avanš ha de justificar la conveniŔncia, l'oportunitat i la viabilitat tŔcnica, jurÝdica i econ˛mica de la promociˇ; igualment, ha de justificar l'equilibri exigit per l'article 91.b) de la Llei seguint les regles establertes per l'article 2.2 d'aquest Reglament i, pel que fa a les cessions i cÓrregues urbanÝstiques, la manera d'assolir-lo, si Ús el cas, d'acord amb el que estableixen els apartats 3 i 4 d'aquest article.

S'ha de justificar tambÚ grÓficament i en la mem˛ria de l'actuaciˇ, la coherŔncia de l'emplašament de la xarxa viÓria, dels jardins, places i equipaments comunitaris amb el conjunt del sector, aixÝ com l'enllaš amb les xarxes generals de serveis i viÓries.

17.2  L'avanš i el planejament derivat del subsector se subjecten conjuntament a la tramitaciˇ corresponent al planejament derivat de quŔ es tracta. La convocat˛ria d'informaciˇ p˙blica, en la tramitaciˇ de l'avanš i del planejament derivat del subsector, s'ha de complementar amb la notificaciˇ individualitzada als propietaris del sector.

L'ulterior planejament derivat de la resta del sector s'ha d'ajustar a l'avanš definitivament aprovat.

17.3  Pel que respecta a les obres d'urbanitzaciˇ, el compte de liquidaciˇ provisional de la reparcelĚlaciˇ del subsector ha de constatar la responsabilitat de cadascuna de les finques de resultat per les despeses previsibles de les que en sigui deficitari. En aquest cas, les finques del subsector amb r˛ssec negatiu, per aquesta raˇ, han de quedar afectades per la reparcelĚlaciˇ de la resta del sector, i correspon als seus propietaris l'obligaciˇ de procedir al pagament de les corresponents quotes d'urbanitzaciˇ.

17.4  Pel que fa als terrenys de cessiˇ obligat˛ria i gratu´ta, el reequilibrament amb la resta del sector es garanteix, si s'escau, mitjanšant la cessiˇ fiduciÓria de terrenys edificables, a compte de la reparcelĚlaciˇ ulterior, a favor de l'administraciˇ actuant.

A aquests efectes, les persones propietÓries de les finques del subsector, en ocasiˇ de promoure el planejament derivat referit al subsector i l'avanš del Pla de tot el sector, han de comprometre's a fer efectives les cessions esmentades mitjanšant el seu projecte de reparcelĚlaciˇ, que no pot aprovar-se sense aquest contingut. Aquests terrenys els aportarÓ l'administraciˇ actuant a la reparcelĚlaciˇ de la resta del sector per compensar el seu excedent de cÓrregues de cessiˇ.

En la tramitaciˇ del projecte de reparcelĚlaciˇ del subsector s'han de convocar a informaciˇ p˙blica totes les persones propietÓries del sector.

17.5  Si s'assoleix l'acord unÓnime entre les persones propietÓries del subsector i els de la resta del sector, el pagament de quotes d'urbanitzaciˇ pot fer-se igualment mitjanšant la cessiˇ de terrenys edificables, d'acord amb el que estableix l'apartat 4.
 

 

Universitat de Girona ęProjecte Norma Civil
Institut de Dret Privat Europeu i Comparat

Universitat de Girona

Webmaster: Dr. Albert Ruda