Projecte Norma Civil
Departament de Justícia. Generalitat de Catalunya

pàgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Llei 2/2005

Anterior Amunt Següent

 

 

Article 2

Característiques i delimitació del contracte d'integració

1. El contracte d'integració és un contracte civil que té per objecte fixar les condicions en què s'ha de portar a terme la col·laboració per a l'obtenció de productes pecuaris i en el qual se'n fixa l'abast, s'especifiquen les obligacions i els drets de cadascuna de les parts i se n'estableix la participació econòmica en funció de llurs aportacions i de la producció obtinguda.

2. Quan el contracte d'integració té per objecte l'obtenció de cries o altres productes pecuaris es pot establir que la retribució de l'integrat consisteixi en l'adquisició, al final del període, de la propietat d'una part de la producció, en una participació en el preu de venda o en una quantitat per unitat de producte.

3. El contracte que té les característiques esmentades per l'article 1 i pels apartats 1 i 2 no perd la qualitat de contracte d'integració si el mot emprat per a designar-lo és un altre.

4. No són contractes d'integració aquells en què s'estableix una relació laboral entre la persona que proporciona els animals i els mitjans de producció i la persona que aporta les instal·lacions i la resta de béns necessaris per a la cura i el manteniment del bestiar.

 

Universitat de Girona ©Projecte Norma Civil
Institut de Dret Privat Europeu i Comparat

Universitat de Girona

Webmaster: Dr. Albert Ruda