Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Llei 13/1996

Anterior Amunt SegŘent

Article 3

Dip˛sit de fiances de contractes de lloguer

1. Els arrendadors de finques urbanes, tant les destinades a habitatge com les destinades a altres usos, han de dipositar a l'Institut CatalÓ del S˛l la fianša en metÓlĚlic establerta per l'article 36.1 de la Llei de l'Estat 29/1994, del 24 de novembre, d'arrendaments urbans, en el termini de dos mesos a comptar de la formalitzaciˇ del contracte.

2. En els sup˛sits d'arrendament de finques urbanes per temporada, la quantia de la fianša exigible, d'acord amb l'article 36.1 de la Llei de l'Estat 29/1994, ha d'Ússer proporcional al termini de durada del contracte. En aquest cas, s'ha de prendre com a referŔncia que les dues mensualitats establertes per l'article 36.1 corresponen al contracte d'un any de durada. En els contractes de durada igual o inferior a un mes, la fianša dipositada queda automÓticament renovada per a pr˛rrogues successives o nous contractes de la mateixa finca que es formalitzin durant el perÝode mÓxim que es determini per reglament.

3. L'actualitzaciˇ i la cancelĚlaciˇ de les fiances s'ha d'efectuar de conformitat amb el que estableixen l'article 36 i la disposiciˇ addicional tercera de la Llei de l'Estat 29/1994 en el termini de dos mesos a comptar del fet que les origina.