Projecte Norma Civil
Departament de Justícia. Generalitat de Catalunya

pàgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Llei 13/2002

Anterior Amunt Següent

 


Article 50

Classificació

1. Els establiments de turisme rural es classifiquen en els dos grups següents:

a) Cases de pagès.

b) Allotjaments rurals.

2. S’han d’establir per reglament les característiques pròpies de cada un dels grups a què es refereix l’apartat 1 i els requisits que han de complir els establiments que s’hi vulguin incloure. En qualsevol cas, els titulars de les cases de pagès han d’obtenir rendes de l’activitat agrària, ramadera o forestal.

3. Dins cada un dels grups a què es refereix l’apartat 1 es poden establir categories o modalitats, en atenció a característiques com l’emplaçament en zones determinades, la tipologia arquitectònica, l’antiguitat de l’edificació originària, l’obligació de la persona titular de residir a la mateixa explotació agrària o a la comarca, el nombre màxim d’habitants del nucli de població, tenint-ne en compte el caràcter rural, l’activitat agroturística, o altres d’anàlogues.

4. No poden ésser qualificades en cap cas com a establiments de turisme rural les empreses que presten llurs serveis d’allotjament en pisos, considerats com a habitatges independents en un edifici de diverses plantes, en règim de propietat horitzontal.
 

 

Universitat de Girona ©Projecte Norma Civil
Institut de Dret Privat Europeu i Comparat

Universitat de Girona

Webmaster: Dr. Albert Ruda