Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Decret 290/1995

Anterior Amunt SegŘent

Article 3

Pressupostos

3.1 El prestador del servei, abans de la seva realitzaciˇ, haurÓ de sotmetre a la signatura del client un pressupost en el qual constin, almenys en catalÓ, les dades segŘents:

a) Nom, adreša, telŔfon i NIF dels prestador del servei.

b) Nom, adreša del client i descripciˇ del servei solĚlicitat i de l'adreša on ha de ser realitzat, indicant caracterÝstiques, qualitats i resultat final.

c) Quantitat, qualitat i preu dels materials a emprar.

d) Preu de la mÓ d'obra per hora, dia, metres, superfÝcies, volums o altre tipus de tarifes usuals en el tipus de servei a realitzar.

e) Data aproximada d'inici i finalitzaciˇ del servei.

f) Preu total del servei, impostos inclosos.

g) PerÝode de garantia del servei, si s'escau.

h) PerÝode de validesa de l'oferta realitzada en el pressupost.

i) Qualsevol altre esment que es consideri convenient.

j) Data i signatura o segell del prestador del servei i, en lloc situat juntament amb aquestes dades, un requadre reservat per a la signatura del client on expressament ha de constar en lletres maj˙scules, d'igual mida a les emprades en la resta del document, la frase "Pressupost rebut abans de la realitzaciˇ dels treballs".

3.2 El pressupost constarÓ d'original i c˛pia. L'original es lliurarÓ al client, i el prestador haurÓ de conservar-ne la c˛pia signada pel client en senyal de conformitat, durant un termini no inferior a un any des del venciment de la garantia.

3.3 Les avaries o defectes ocults que apareguin amb posterioritat a l'elaboraciˇ del pressupost s'hauran de posar per escrit en coneixement del client a la major brevetat, indicant l'increment de l'import del servei i les seves causes. El document i una c˛pia que es lliurarÓ al client s'hauran de subscriure per ambdues parts, en senyal de conformitat.

3.4 Les variacions del pressupost que responguin a modificacions solĚlicitades per l'usuari hauran de constar per escrit i ser objecte de la seva aprovaciˇ mitjanšant signatura.

3.5 La ren˙ncia del client a disposar del pressupost haurÓ de constar per escrit, prŔvia a la realitzaciˇ de la prestaciˇ del servei.