Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Codi de successions

Anterior Amunt SegŘent

Article 77

En els heretaments a favor dels contraents, la indignitat success˛ria nomÚs te lloc per les causes previstes en els sup˛sits 1r, 2n, 3r i 5e de l'article 11.

Si l'hereu incorre en alguna de les damunt dites causes d'indignitat, l'heretant pot revocar l'heretament, per˛ en cas d'existir fills del matrimoni en consideraciˇ al qual aquell hagi estat atorgat, o descendents de fills premorts, el susdit heretament subsisteix a favor dels esmentats fills o descendents. L'heretant pot elegir entre ells, mitjanšant escriptura p˙blica, que Ús irrevocable, o en testament, el nou hereu, i imposar a l'elegit o els elegits les condicions, les limitacions, les substitucions i els fide´comisos que estimi pertinents a favor dels altres fills o descendents de fills premorts de l'hereu indigne.

Si l'heretant, coneixent les causes d'indignitat, mor sense haver fet revocaciˇ, s'entÚn que les ha remeses, i l'heretament resta subsistent. Si no les ha conegudes, aquest queda sense efecte respecte al fill indigne, per˛ subsisteix a favor dels seus fills o descendents en la forma ordenada en el mateix heretament o, en defecte d'aquest, pel que preveu l'heretament pur o preventiu ordenat per l'hereu indigne i, si manquen les dites prevencions, per parts iguals entre tots els fills, segons les normes de la representaciˇ success˛ria.

En tots els sup˛sits anteriors, subsisteixen els drets reconeguts en els capÝtols matrimonials a favor d'altres persones, Ódhuc del consort de l'hereu indigne, amb la limitaciˇ prevista en el parÓgraf segon de l'article 83 respecte a l'usdefruit.