Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Codi de successions

Anterior Amunt SegŘent

Article 260

Els llegats graven l'˙nic hereu o tots els hereus, llevat que el testador els imposi determinadament a cÓrrec de qualsevol d'ells o d'una altra persona afavorida.

Cadascuna de les persones gravades amb un mateix llegat ho Ús en proporciˇ a la respectiva quota hereditÓria o en proporciˇ a l'import del que obtingui segons l'article anterior, llevat tambÚ de voluntat contrÓria del testador. No obstant aix˛, i llevat tambÚ el cas que sigui una altra la voluntat del testador, en el llegat ordenat a cÓrrec de dues o mes persones alternativament, responen solidÓriament del compliment del llegat, amb facultat per part de qui l'hagi complert per a exigir a les altres el reintegrament de la seva part.

Si el gravat amb un llegat no arriba a Ússer efectivament hereu o legatari, el llegat subsisteix a cÓrrec de l'hereu o d'aquella altra persona que immediatament sigui beneficiada per aquell fet. Aquesta norma no s'aplica quan per disposiciˇ del testador o per l'Ýndole del llegat solament ha de complir-lo o pot complir-lo la persona primerament gravada.