Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Codi de successions

Anterior Amunt SegŘent

Article 225

Quan Ús preceptiu, o el fiduciari estima convenient de notificar als fide´comissaris els actes que pretÚn realitzar sobre els bÚns del fide´comÝs, ho ha de solĚlicitar per mitjÓ del jutge competent, pels trÓmits de jurisdicciˇ voluntÓria, o ho ha de notificar per acta notarial.

Les notificacions han Ússer fetes a tots els fide´comissaris llavors existents i determinats, i a l'ascendent dels que no ho siguin, i, si no Ús possible, al curador, que ha Ússer nomenat, si no n'hi ha, i s'hi han d'expressar les circumstÓncies de l'acte projectat. Als fide´comissaris de parador ignorat, la notificaciˇ se'ls fa per edictes.

Es pot formular oposiciˇ judicialment en el termini d'un mes, la qual cosa, si escau, un cop formalitzada, s'ha de fer constar, en l'acta la qual notarial.

L'oposiciˇ se substÓncia pels trÓmits dels incidents, i solament es pot fonamentar en ilĚlegalitat o frau del fiduciari, o en el fet de no haver-se ajustat aquest als termes de la notificaciˇ. Tan bon punt transcorregut el termini de l'˙ltima notificaciˇ sense oposiciˇ, o desestimada la formulada, el fiduciari pot realitzar l'acte projectat.