Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Codi de successions

Anterior Amunt SegŘent

Article 208

El fiduciari estÓ obligat, respecte als bÚns fide´comesos:

1r A inscriure el tÝtol successori corresponent en el Registre de la Propietat i inserir-hi literalment la clÓusula fide´comissÓria.

2n A invertir els diners relictes sobrants, o els que s'obtinguin desprÚs, en dip˛sits bancaris, en prÚstecs amb interŔs i garantia real o en bÚns prudencialment segurs.

3r A dipositar sense demora en una Societat General de Dip˛sit, o en una d'altres establiments bancaris o d'estalvi, els valors mobiliaris, tot fent constar en el resguard corresponent llur condiciˇ de fide´comesos.

La garantia establerta en aquest article pot Ússer substitu´da a elecciˇ del fiduciari, per una fianša suficient, salvant disposiciˇ contrÓria del testador. Si el fiduciari opta per la fianša, ha de prestar-la encara que els fide´comissaris immediats siguin fills o germans seus.

El compliment de les obligacions establertes en aquest article i en els segŘents pot Ússer exigit en tot temps per qualsevol fide´comissari o curador. Les despeses ocasionades pel que disposen els n˙meros 2n i 3r sˇn a cÓrrec de l'herŔncia o del llegat fide´comesos.