Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Codi de successions

Anterior Amunt SegŘent

Article 207

Qualsevol fide´comissari pot exigir al fiduciari, si el testador no ha disposat el contrari, que presti cauciˇ bastant i a costa seva en seguretat dels bÚns mobles fide´comesos, exclosos els no susceptibles de desapariciˇ o alienaciˇ i els que siguin objecte de dip˛sit o inversiˇ.

El fiduciari els fide´comissaris immediats del qual siguin els seus fills o els seus germans no estÓ obligat a prestar-la, llevat que el testador l'hagi imposada.

Si el fiduciari dissipa o danya greument els bÚns fide´comesos, el fide´comissari pot exigir-li cauciˇ en seguretat del pagament de la indemnitzaciˇ dels danys i perjudicis causats pel seu capteniment. Si el fide´comÝs estÓ sotmŔs a termini, el fide´comissari pot optar entre la cauciˇ en els termes expressats o l'immediat trÓnsit dels bÚns fide´comesos.

La cauciˇ objecte d'aquest article i del segŘent Ús hipotecÓria o pignoratÝcia; si no Ús possible, pot Ússer personal. En defecte d'aquesta, es procedeix al dip˛sit dels bÚns mobles que havia de garantir, exceptuant-ne els que calguin per al seu ˙s i el de la seva famÝlia, o per a l'explotaciˇ dels bÚns del fide´comÝs o per a l'exercici de la professiˇ o l'ofici que exerceixi el fiduciari.

La no prestaciˇ de cauciˇ mai no pot comportar que el fide´comÝs es posi en administraciˇ.

A manca d'acord sobre la prestaciˇ i la quantia de la cauciˇ, el fide´comissari pot utilitzar el procediment que estableix l'article 165 de la Llei HipotecÓria.