Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Codi de successions

Anterior Amunt SegŘent

Article 204

En les substitucions fide´comissÓries familiars, o sia aquelles en que els fide´comissaris sˇn els fills del fiduciari o els fills del primer fide´comissari cridat, bÚ ho siguin per lÝnia recta descendent, de generaciˇ en generaciˇ, o en lÝnia colĚlateral de germÓ a germÓ o, si fos el cas, de fills d'aquests, o bÚ combinant-se en ambdˇs sentits, solament tenen eficÓcia les crides successives de fide´comissaris a favor de persones que no passin de la segona generaciˇ, sense limitaciˇ de nombre entenent com a primera la dels fills propis del fiduciari. En cas de crida fide´comissÓria de fills del primer substitut fide´comissari, aquests sˇn considerats, als efectes del c˛mput, com de segona generaciˇ.

En les substitucions fide´comissÓries que no siguin familiars, solament tenen eficÓcia dues crides de fide´comissaris successius en el qual cas hom computa ˙nicament les que arriben a Ússer efectives i no les frustrades.

En cap cas no hi ha limitaciˇ de nombre en les crides de fide´comissaris successius a favor de persones que visquin al temps de morir el testador.

Les crides de fide´comissaris, en all˛ que ultrapassin els lÝmits que queden establerts, s'entenen com a no fetes.