Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Llibre quart

Anterior Amunt SegŘent

Article 427-22

Accions del legatari i presa de possessiˇ del llegat

1. El legatari tÚ acciˇ contra la persona gravada per a reclamar el lliurament o el compliment del llegat exigible i, si escau, contra la persona facultada per a complir els llegats.

2. En el llegat d'eficÓcia real, quan la propietat de la cosa o del dret real susceptible de possessiˇ ha fet trÓnsit al legatari, aquest tÚ acciˇ per a exigir-ne el lliurament de la possessiˇ i, fins i tot, per a reivindicar la cosa o el dret contra qualsevol posse´dor.

3. Sense consentiment de la persona gravada o, si escau, de la facultada per al lliurament, el legatari no pot prendre possessiˇ, per la seva pr˛pia autoritat, de la cosa o el dret llegats.

4. No obstant el que estableix l'apartat 3, el legatari pot prendre per si mateix la possessiˇ del llegat si el causant ho ha autoritzat, si es tracta d'un prellegat o si el llegat Ús d'usdefruit universal, i tambÚ a Tortosa si tota l'herŔncia estÓ distribu´da en llegats.

5. Si el llegat tÚ eficÓcia obligacional, el legatari no en pot exigir el compliment a l'hereu gravat fins que aquest no accepti l'herŔncia, per˛ pot exercir el dret que estableix l'article 461-12.2.


Universitat de Girona ęProjecte Norma Civil
Institut de Dret Privat Europeu i Comparat

Universitat de Girona

Webmaster: Dr. Albert Ruda