Projecte Norma Civil
Departament de JustÝcia. Generalitat de Catalunya

pÓgina elaborada per l'Institut de Dret Privat Europeu i Comparat de la UdG
amb el suport del
Departament de JustÝcia de la Generalitat de Catalunya

Institut de Dret Privat Europeu i Comparat UdG

Llibre quart

Anterior Amunt SegŘent

 

Article 426-42

Procediment de notificaciˇ i oposiciˇ judicial

1. Sempre que sigui preceptiu notificar als fide´comissaris els actes que el fiduciari pretÚn fer sobre els bÚns del fide´comÝs o si creu convenient de notificar-los-els, el fiduciari ho ha de fer per mitjÓ de l'autoritat judicial competent, pel procediment de jurisdicciˇ voluntÓria, o per acta notarial.

2. Les notificacions han d'expressar les circumstÓncies de l'acte projectat i s'han de fer a tots els fide´comissaris existents i que estiguin determinats i, si escau, als ascendents mÚs pr˛xims o al curador en els sup˛sits a quŔ fa referŔncia l'article 426-24. La notificaciˇ als fide´comissaris de parador ignorat es fa per mitjÓ d'edictes. Si el testador no ha designat nominativament els fide´comissaris, es poden determinar per mitjÓ d'una acta de notorietat.

3. Les persones notificades poden formular oposiciˇ per via judicial en el termini d'un mes. L'oposiciˇ, un cop formalitzada, s'ha de fer constar, si escau, en l'acta notarial.

4. L'oposiciˇ s'ha de substanciar pel procediment del judici verbal, i solament es pot fonamentar en ilĚlegalitat o frau del fiduciari, o en el fet que aquest no s'hagi ajustat als termes de la notificaciˇ.

5. Tan bon punt hagi transcorregut el termini de la darrera notificaciˇ sense oposiciˇ, o un cop desestimada l'oposiciˇ formulada, el fiduciari pot fer l'acte projectat.

.

 

Universitat de Girona ęProjecte Norma Civil
Institut de Dret Privat Europeu i Comparat

Universitat de Girona

Webmaster: Dr. Albert Ruda